„Zelenom čistkom“ obilježen Dan planeta Zemlje

Cilj „Zelene čistke-jedan dan za čisti okoliš“ je podići svijest građana Hrvatske, posebice mladih, o njihovoj ulozi u stvaranju i načinu odlaganja otpada te važnosti očuvanja okoliša. Djeca i mladi su budući nosioci društva te ih treba motivirati da preuzmu inicijativu i brigu za okoliš jer je ista presudna za kvalitetan i zdrav život.

20170421_102614

Dan planeta Zemlje obilježen je dana 21. travnja 2017. godine (petak) u matičnom objektu Dječjeg vrtića Cipelica radnom akcijom čišćenja dvorišta igrališta. Vrijedna djeca svih jasličkih i vrtićkih skupina i njihove odgojiteljice, medicinske sestre te stručni tim pokupili su staro lišće i grančice koje su ovih dana otpale zbog loših vremenskih uvjeta i sakupili smeće koje je vjetar donio u vrtićko dvorište, u zajedničkom cilju za bolju i zeleniju budućnost.

20170421_103744

Sudjelovanje najmlađih u akcijama čišćenja od iznimne je važnosti jer su oni budući naraštaji koje treba osnažiti za aktivan doprinos očuvanju okoliša kroz pravilno odvajanje i odlaganje otpada, čime postaju pozitivan primjer svojim vršnjacima te podižu svijest o očuvanju okoliša.

20170421_110211

U matični objekt ovih su dana stigla i vanjska igrala – klackalice, ljuljačke sa tri sjedalice i dvostrana penjalica čemu su se najviše razveselili naši polaznici.

U utorak, 25. travnja 2017. godine u 16:00 sati u matičnom objektu planirana je zajednička radna akcija uređenja dvorišta vrtića (zajedničko čišćenje i bojanje igrala, klupica, povišenih vrtićkih gredica, dovoz zemlje kako bi se poravnali zemljani dijelovi igrališta, uređenje pješčanika, postavljanje klupica).

Ovim putem pozivamo sve volontere – roditelje djece polaznika, njihove braće i sestre te djedove i bake da nam se pridruže u akciji uređenja igrališta.

POZIV