RADIONICA UDRUGE ŽENA „ZLATNE RUKE“ U DJEČJEM VRTIĆU CIPELICA

U današnje vrijeme kada je sve moguće kupiti u trgovinama ili putem interneta, šivanje je postalo vještina kojom vladaju malobrojne žene. I dok se nekada ta vještina najčešće prenosila s koljena na koljeno, to je sve manje tako.

Dana 19. veljače 2018. godine (ponedjeljak) s početkom u 10:00 sati gospođe iz Udruge žena za očuvanje tradicije i kulturne baštine „Zlatne ruke“ Čakovec  posjetile su matični objekt „Cipelica“ i  područne odjele „Vjeverica“, „Mrav“ i „Zvjezdice“ gdje su održale prigodnu radionicu šivanja srčeka s djecom školskih obveznika. Udruga „Zlatne ruke“ broji 30 članova a predsjednica Udruge je gđa Ana Vrbanec.

Gospođe Marija Žišković, Ivanka Schranz, Jadranka Almasi, Nevenka Posavec, Katarina Gašparić i Kovačić Katarina su s puno volje i truda pokazale djeci iz matičnog objekta „Cipelica“ kako se provlači konac kroz iglu, kako se šiva, te kako se stavlja punjenje…  Djeca školski obveznici iz VI.a, VI.b, waldorfske skupine „Sunčeka“ i mješovite skupine „Ogledalce“  jako su se trudila u izvršenju zadatka te pokazala kako mogu biti marljiva. Školarci su kroz aktivnosti na radionici razvijali baratanje predmetima, šivanje, fino motoričke vještine provlačenjem konca kroz iglenu ušicu te okulomotornu koordinaciju. Svoja srčeka ponijela su u odgojne skupine. Na radionici su bile prisutne i odgojiteljice Zvjezdana Pongrac, Elizabeta Martan, Grozdana Goričanec, Andrea Horvat, Đurđa Hižman i pedagoginja Mirela Posavec.

U PO „Vjeverica“ na radionici su bile prisutne slijedeće gospođe: Nada Žilić, Zdenka Balenta, Terezija Halonja, Josipa Končec i Nada Veseli.

U PO „Mrav“ radionicu su vodile gospođe Ana Vrbanec i Marija Toplek.

U PO „Zvjezdice“ radionicu su održale gospođe Terezija Đorđević i Anka Šafarić.

Članice Udruge „Zlatne ruke“ pozvale su nas dana 10. ožujka 2018. godine (subota) s početkom u 11 sati u Dom sindikata gdje pripremaju program i izložbu povodom Međunarodnog dana žena.

Zahvaljujemo se članicama udruge što su izdvojile svoje vrijeme i približila našim školarcima njihov hobi-šivanje. Nikad nije prekasno jer svatko može naučiti šivati, a ako još otkrijete da imate talenta, to bolje.