Dječji Vrtić Cipelica, Vukovarska 15, Čakovec info@dv-cipelica.hr +385(0)40 500 797

Vrtić u obitelji

OBAVIJEST ZA RODITELJE DJECE POLAZNIKA DJEČJEG VRTIĆA CIPELICA

(važne upute vezane uz početak nove pedagoške godine u uvjetima epidemije koronavirusne infekcije)

Pedagoška godina 2020./2021. započinje 1. rujna 2020. godine (utorak) kada svi objekti Dječjeg vrtića Cipelica započinju s radom. U svim objektima važno je provoditi i poštovati opće mjere sprječavanja širenja zaraze. Dana 24. kolovoza 2020. HZJZ objavio je Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021.

Mole se roditelji/skrbnici djece da se upoznaju s dolje navedenim uputama te da ih se pridržavaju:

  1. U pratnji djeteta uvijek je samo jedna odrasla osoba. Roditelj ili druga osoba u pratnji djeteta obavezno u ustanovi nosi masku te bez maske ne može ući u ustanovu već dijete preuzima djelatnik ispred ulaza u ustanovu. Maske je neophodno nositi pravilno na način da cijelo vrijeme prekrivaju nos i usta.
  2. Roditelj ili druga osoba u pratnji djeteta ulazi u vrtić na način da održava razmak od najmanje 1,5 m a po mogućnosti 2 m u odnosu na sve druge osobe, dezinficira ruke na ulazu te izbjegava zadržavanje i grupiranje u ustanovi te se upisuje u evidenciju ulaska/izlaska. Roditelj ili druga osoba u pratnji dovodi dijete do garderobe pred prostorijom u kojoj dijete boravi. Ustanova je dužna voditi evidenciju ulazaka/izlazaka roditelja/skrbnika djece. Neophodno je osigurati protok što manjeg broja osoba kako na ulazu u ustanovu tako i u unutarnjim prostorima ustanove.
  3. Dijete ulazi u jaslice/vrtić tako da odlazi do garderobe, obuva papuče, skida jaknu te pere ruke sapunom i vodom prije ulaska u sobu. Dezinficijense ne koriste djeca rane i predškolske dobi, prednost se daje pranju ruku tekućom vodom i sapunom.
  4. Roditelji su dužni izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u ustanovu te u slučaju povišene tjelesne temperature ne smiju dovoditi dijete u ustanovu, već se javljaju ravnatelju ustanove i izabranom pedijatru/liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju djeteta.
  5. Roditelj svakodnevno mjeri tjelesnu temperaturu djetetu. Vrijednost izmjerene temperature djeteta roditelj zapisuje u bilježnicu. Bilježnicu roditelj donosi sa sobom u  ustanovu, a odgojitelj svakodnevno provjerava.

Prilagodba novoupisane jasličke i vrtićke djece

Preporuka je da prvih tjedan dana novoupisana djeca borave u jaslicama/vrtiću maksimalno 3 sata (iznimka su djeca roditelja koji rade i nemaju drugu mogućnost zbrinjavanja djeteta).

Zbog epidemioloških mjera roditelji novoupisane jasličke i vrtićke djece neće boraviti s djetetom u odgojnoj skupini već dijete predaju odgojitelju na ulazu u skupinu nakon evidentirane tjelesne temperature djeteta.

Mole se roditelji da ukoliko dijete ima potrebu za korištenjem prijelaznih objekata (flašice i dude) da jednu dudu i flašicu ostave do kraja tjedna u odgojnoj skupini.

I dalje se u vrtić ne smiju unositi igračke i druge stvari od kuće (iznimka su prijelazni objekti novoupisane djece koji se odnose doma krajem tjedna.)

RAVNATELJICA:

Gordana Šoltić Siladi

O B A V I J E S T

O ISPISU DJETETA ZBOG POLASKA U OSNOVNU ŠKOLU

Poštovani roditelji/skrbnici djece,

         Zahtjev za ispis djeteta zbog polaska u školu podnose svi roditelji/skrbnici čija djeca se upisuju u prvi razred osnovne škole – školska godina 2020./2021.

Obrazac Zahtjeva za ispis djeteta zbog polaska u školu moguće je preuzeti u odgojno-obrazovnoj skupini koju dijete polazi ili na mrežnim stranicama vrtića: https://dv-cipelica.hr/wp-content/uploads/2020/05/ZAHTJEV-ZA-ISPIS-%E2%80%93-%C5%A0KOLARCI.pdf

Rok za podnošenje zahtjeva za ispis je najmanje tri (3) dana prije dana ispisa.

Zahtjev za ispis djeteta zbog polaska u školu dostavlja se odgojitelju odgojno-obrazovne skupine koju dijete polazi, putem e-pošte: atot@dv-cipelica.hr ili poštom na adresu: Dječji vrtić Cipelica, Vukovarska 15, Čakovec

Promjena veličine fonta