Dječji Vrtić Cipelica, Vukovarska 15, Čakovec info@dv-cipelica.hr +385(0)40 500 797

KREATIVNA RADIONICA O RECIKLIRANJU TEKSTILA

 Područni odjel  „Bambi“ (DV „Cipelica“) 09.10.2023. posjetile su zanimljive gošće. Sa sobom su donijele pune kutije tekstila, gumbića, raznih ukrasa i perlica koje su odmah zaokupile pažnju djece.  Gošće su bile djelatnice socijalne zadruge „Humana nova“. Djecu su došle naučiti kako od starih komada odjeće mogu izraditi mnoštvo novih, zanimljivih i korisnih predmeta.  Naučile su ih da se taj postupak zove „recikliranje“ i objasnile im kako je to važno za očuvanje okoliša i održivi razvoj.  Djeca su jedva dočekale da počnu istraživati sve te materijale i izrađivati nešto za sebe i svoje mame, braću, sestre.

Djeca su izrađivali lančiće i narukvice od pamučnih traka. Bilo je jako zabavno natezati trake da postanu uske. Kad je trebalo isplesti pletenicu, tu su malo pomogle i odgojiteljice. Dječji prstići su bježali amo-tamo, malo se i zapetljali, ali na kraju su svi uspjeli izraditi narukvice, lančiće…  Svako dijete se okitilo prekrasnim i unikatnim komadom nakita a uz to su vježbali finu motoriku , pažnju i suradnju, a pritom i probudili svijest o očuvanju okoliša.

Djelatnice socijalne zadruge „Humana nova“ pozvale su djecu da potaknu roditelje da dostave staru odjeću ili stare gumbiće zadruzi, kako bi one od njih mogle izraditi nove predmete.

Velike pohvale gradu Čakovcu koji je financirao projekt  „Stvori s nama novu vrijednost“  kako bi djecu od najranije dobi potaknuli na odgovorno ponašanje i  probudili svijest o održivom razvoju.  

Aktivnost projekta sufinancirana proračunskim sredstvima Grada Čakovca.

      

Promjena veličine fonta