Dječji Vrtić Cipelica, Vukovarska 15, Čakovec info@dv-cipelica.hr +385(0)40 500 797

Djeca iz PO “Pirgo” posjetila Centar za kulturu i knjižnicu N. Zrinski u Čakovcu

Dana 11. ožujka 2024. godine djeca iz područnog odjela “Pirgo” pogledala su u Centru za kulturu Čakovec animirani film “Patke selice”. 

Film je prikazao priču o jednoj pačjoj obitelji koja je živjela mirnim načinom života. Mama patka žudjela je za promjenom i avanturama te u želji da svojoj djeci pokaže svijet uspjela je u naumu da svoju obitelj makne iz zone komfora. 

Nakon odgledanog filma, posjetili smo dječji odjel gradske knjižnice Nikola Zrinski Čakovec, gdje smo imali prilike od knjižničarke čuti što je knjižnica, kako se čuvaju knjige, kako se knjige posuđuju i sl. Zatim smo pročitali priču “Dvije kante za smeće” s obzirom da trenutno provodimo aktivnosti na tu tematiku. 

Sljedeći dan, nakon što su se dojmovi slegli, razgovarali smo o doživljajima. Većini djece se svidjela sama vožnja autobusom, animirani film i kompletan posjet knjižnici. Dječak E.I. je naveo da su mu sjedala u Centru za kulturu bile lijepe i zanimljive, a u filmu mu je najzanimljivija bila scena kada su se patke i golubovi svađali. Dječak S.I. naveo je da mu se najviše od svega svidjela priča koju smo u knjižnici pročitali i istaknuo je “da ne bacamo smeće i hranu”.

Djeca i djelatnici su zadovoljni cjelokupnim iskustvom i doživljajima.

FOTOGRAFIJA 4

Tekst napisala: Sarah Bacinger, mag.praesc.educ. 

Promjena veličine fonta