Dječji Vrtić Cipelica, Vukovarska 15, Čakovec info@dv-cipelica.hr +385(0)40 500 797

Područni odjel Leptirić

Slemenice 10 d, Slemenice

RADNO VRIJEME:

6,00 -16,00 h

VRSTE PROGRAMA:

Redovni program u trajanju od 10 sati dnevno

Program za djecu s teškoćama u razvoju (integracija)

ORGANIZACIJA RADA – ODGOJITELJI

RB.Dobna skupina i vrsta programaOdgojitelji
1.II. jaslička skupina
Djeca u 2. godini života
Emina Božić
Ivana Palašek
  2.III. jaslička skupina
Djeca u 2. i 3. godini života
Zvonka Tomšić
Ivana Huzjak

Posjet djece, roditelja i odgojitelja voćnjaku jabuka u Novom Selu Rok

Najmlađi područni odjel Dječjeg vrtića Cipelica-”Leptirić” iz Slemenica, sa svojim je polaznicima radno i veselo pozvao šaroliku i plodonosnu jesen posjetom voćnjaku jabuka OPG-a Čeh iz Belice.

Sam voćnjak nalazi se u Novom Selu Rok te su djeca zajedno s roditeljima i odgojiteljicama autobusom putovala do odredišta, što je većini bila prva vožnja autobusom u životu te je time doživljaj bio veći… Voćnjak obitelji Čeh u punoj je funkciji već tridesetak godina, proteže se na 7 ha i u njemu se uzgaja 11 sorti jabuka, tako da se berba proteže od kolovoza do studenog. Ljubazni domaćini proveli su djecu i roditelje voćnjakom, upoznali ih pobliže sa načinom rada i mnogim zanimljivim specifičnostima proizvodnje jabuka.

A djeca… djeca su naprosto uživala… u branju i nošenju jabuka, trčanju i šetnji kroz voćnjak, kušanju jabuka i soka, upoznavanju poljoprivredne mehanizacije…

S ovim iskustvom nastavlja se rad na projektu ”Voće-upoznajem i jedem zdravo” koji se u ”Leptiriću” provodi od početka ove godine, s ciljem da se djeci što više približi ova tema, da se djeca upoznaju sa raznim vrstama voća kroz sva osjetila i sve aspekte razvoja, kako bi ga što lakše i prirodnije prihvatili u svoj svakodnevni jelovnik. U projekt su aktivno uključeni roditelji, a djeca kao nosioci najviše uživaju u svim aktivnostima koje se provode: likovne, radne, glazbene, scensko-literarne, manipulativne, didaktičke itd.

Domaćinima, obitelji Čeh se u ime svih polaznika zahvalila djevojčica Kali i predala prigodan
poklon, sa željom da se dogodine ponovno vidimo u voćnjaku, snažniji i veći i spremni za berbu.

Promjena veličine fonta