Dječji Vrtić Cipelica, Vukovarska 15, Čakovec info@dv-cipelica.hr +385(0)40 500 797

“ČITAJMO SVI, VELIKI I MALI”

„Operi ruke“ naziv je aktivnosti koja se 8.11.2018.g. održala u Obiteljskom centru, u područnom odjelu „ Pirgo“, Dječjeg vrtića Cipelica u Kuršancu. Biserka i Zvjezdana učenice 6. razreda  Osnovne škole Kuršanec,  pročitale su predškolcima slikovnicu „Operi ruke“. Osim čitanja, djeca, tete, pomagačice i pedagoginja škole zajedno su otpjevali pjesmicu „Ovako se ruke miju“ te odglumili dogodovštine male princeze koja baš i nije znala zašto ruke treba prati. Nakon aktivnosti u velikoj dvorani Biserka i Zvjezdana nastavile su volontirati u skupinama crtajući, čitajući i igrajući se s predškolcima.

Aktivnost je dio projekta Društva „Naša djeca“ Čakovec, „Čitajmo svi, veliki i mali“ koji se provodi na području grada Čakovca od 2014.g. U projekt su uključeni dječji vrtići, sve osnovne i srednje škole na području grada Čakovca te Učiteljski fakultet, odsjek u Čakovcu. Ciljevi projekta su poticanje čitanja od najranije dobi, razvijanje predčitalačkih i čitalačkih vještina, razvoj komunikacijskih vještina, socijalizacija, emocionalni razvoj, razvijanje suradničkih odnosa, poticanje međugeneracijske tolerancije, empatije i volontiranja. Vrijednosti koje projekt razvija prepoznate su na području Grada Čakovca ali i šire. Podržavaju ga  Grad  Čakovec i UNICEF koji je uvrstio projekt u nacionalni program „Čitaj mi“.

Radionica „Operi ruke“ prva je od  planiranih aktivnosti čitanja tima kojeg čine: Područni odjel Pirgo u Kuršancu – odgojiteljice Marijana Sabo, Valentina Mesarić, Ivana Križaić i pomagaćice Zdenka Đurđević, Snježana Horvat i Ribana Horvat, Područni odjel „Zvjezdice“ u  Šandorovcu- odgojiteljice Ljiljana Golubar, Janja Božić, Snježana Bašek i Danica Forštnarić, Dječji vrtić Žibeki u Čakovcu- voditeljica Ljubica Železnjak, Osnovna škola Kuršanec- voditeljica Koraljka Bendelja i Srednja škola Čakovec – voditeljica Tina Novak.

slika Pirgo

Promjena veličine fonta